Twee straatrovers aangehouden

zaterdag 19 september 2015

Leeuwarden - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Leeuwarden van 19 en 22 jaar aangehouden op verdenking van in ieder geval één maar mogelijk twee straatroven en een poging daar toe.

Een politieman werd in zijn vrije tijd lastig gevallen door twee voor hem onbekende jongemannen. Dit alles gebeurde in de Van Loonstraat in de stad. De agent had het sterke vermoeden dat de mannen hem wilden beroven. Hij wist aan zijn belagers te ontkomen en waarschuwde direct zijn collega’s. Met meerdere eenheden werd gezocht naar de twee jongemannen. Tijdens de zoekactie werd één van de agenten aangesproken door een 21-jarige inwoner van Groningen. De 21-jarige vertelde dat hij zojuist van zijn mobiele telefoon was beroofd. Dit was gedaan door twee mannen. Het signalement kwam overeen met het signalement van het duo dat de politieman vermoedelijk wilde gaan beroven. De zoekactie had snel resultaat. In de omgeving van de Loonstraat werden twee Leeuwarders van 19 en 22 jaar aangetroffen. Het duo voldeed aan het signalement en werd daarop aangehouden. Eén van de verdachten was in het bezit van twee mobiele telefoons. Eén van deze telefoons bleek van de Groninger te zijn. De andere telefoon is mogelijk ook buit gemaakt bij een straatroof. Echter is daar nog geen melding/aangifte van gedaan. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Engelum | 112 alarmeringen Engelum | Goedkoop Tanken in Engelum | Supermarkten in Engelum | Weerbericht Engelum