Auto-inbreker aangehouden

zaterdag 25 maart 2017

Leeuwarden - De politie heeft zaterdagochtend vroeg in een binnentuin van de Wijde Gasthuissteeg een 33-jarige inwoner van Koudum aangehouden op verdenking van inbraken in auto’s.

Surveillerende agenten zagen in de binnenstad een man hard wegrennen. Het signalement van deze man kwam overeen met het signalement van een auto-inbreker. De afgelopen periode waren in het centrum meerdere auto-inbraken geweest.  Bij een aantal van deze inbraken werd steeds dezelfde man gesignaleerd. Agenten gingen dan ook achter hem aan. Na een zoekactie, waarbij voorbijgangers goede aanwijzingen gaven, kon de 33-jarige verdachte worden aangehouden. Hij had zich verstopt in een binnentuin. In de buurt van de man stond een fiets met daaraan een tas. In deze tas vonden agenten inbrekersgereedschap. Na de aanhouding werd duidelijk dat in de omgeving was ingebroken in twee auto’s. Het sterke vermoeden bestaat dat de 33-jarige Koudumer daarvoor verantwoordelijk is. Nader onderzoek volgt en daarbij zal ook worden gekeken naar eerdere auto-inbraken in de stad. De verdachte werd dan ook ingesloten. 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Engelum | 112 alarmeringen Engelum | Goedkoop Tanken in Engelum | Supermarkten in Engelum | Weerbericht Engelum